FAQ

 

Frågor kring lokalen

 

Varför byter utställningen lokal såhär kort tid innan?
Vi fick ett mycket sent besked om att Slagthuset (ordinarie lokal) begärts i konkurs. För att kunna arrangera en utställning alls var vi tvungna att snabbt hitta ett annat alternativ.

Varför valdes Malmö Mässan?
Utbudet av lokaler i Malmö är inte stort, särskilt inte som fungerar praktiskt och ekonomiskt för kattutställning. Efter ett mycket förmånligt erbjudande från MalmöMässan med tanke på situationen, fick vi möjlighet att boka in oss där istället. Mässan har dessutom fördelen att ligga lättåtkomligt längs samma tågsträcka som tidigare Slagthuset vilket underlättar för våra utställare, Danska som Svenska, som vill resa utan bil. Lokalen är mycket modern och enkel för oss att jobba med!

Kommer Sydkatten tillbaka till Slagthuset nästa år?
Vi vet ingenting i dagsläget utan kommer få göra ett ordentligt jobb i att se över alternativen framöver. MalmöMässan är tyvärr i normala fall utanför vår budget vilket gör att vi troligtvis inte kan återkomma dit fler gånger.

Resa / hitta dit

 

Finns det gott om parkering?
Ja, se vår hemsida under "lokal, parkering och buss" för parkeringsbeskrivning och kartor!

Hur tar jag mig till MalmöMässan kollektivt?
Om du bor i närheten av Malmö C eller Malmö Triangeln tar du enklast öresundståg eller pågatåg mot Hyllie / Köpenhamn. Tåget tar ca 5 minuter. Köp enklast biljett genom att ladda ner Skånetrafikens app. Gå av vid Hyllie station och promenera ner till höger längs Hyllie Boulevard rakt fram tills du ser Malmömässan.

Jag bokade hotell bredvid Slagthuset för att jag har svårt att ta mig någonstans själv med min utställningspackning! Hur gör jag?
Mejla direkt till miia.grasten@sydkatten.nu så försöker vi samordna så att du kan åka med någon av våra funktionärer som också bor inne i centrum.

Var hittar jag adress och vägbeskrivning?
På vår hemsida under "Sydkattens utställning 2018".

Finns det restaurang / fik?
Ja, MalmöMässan har ett stort fint Café samt lunchservering med varma luncher och många olika alternativ!


Anmälan / utställningen

 

Kommer utställningen bli större / mindre?
Vi har lika många kvadratmeter att disponera som tidigare men kommer kunna fylla ut med lite extra katter tack vare annan planlösning. Är trycket stort har vi möjlighet att ta in 1 extra domare. 

Hur länge tar ni emot anmälningar?
Vi försöker hålla öppet för anmälningar ett tag till, vi siktar på till 3 april. Alla extra anmälningar hjälper oss att få ihop budgeten som är tightare nu än innan.  Blir utställningen helt full stänger vi tidigare.

Jag har frågor om min anmälan, vem kontaktar jag?
Alla frågor om utställda katter tas med utställningssekreterare Birgitta Karlsson på birgitta.karlsson@sydkatten.nu. Hennes telefonnummer står även på inbjudan!

Katalog
Vi kommer köra katalog digitalt för att spara ner på tryckkostnaden i och med vår hårt åtdragna budget. Det vill säga, digital katalog släpps på lördag och söndag och vi minskar den tryckta upplagan.

Vill du ha ett tryckt exemplar går det bra men måste föranmälas till Birgitta Karlsson! Vi kommer också ha katalog till utlån i informationen. Alla utställare får en ny bekräftelse inom de närmaste dagarna där denna fråga ställs.

Dispens att gå tidigt
Generella dispenser lämnas ej för tidig hemgång. Har du en särskild anledning, inkom med dispensansökan till sofia.granlid@sydkatten.nu så snart som möjligt.


Montrar

 

Jag har monter, vad innebär det här för in / utlastning?
Du avtalar alla sådana tider och detaljer med Lina. MalmöMässan har en stor port på baksidan och enkel inkörning.

Har ni plats för fler montrar?
Ja, med den nya planlösningen kan vi ta emot fler montrar! Välkommen att höra av dig så snabbt som möjligt till sekreterare@sydkatten.nu


Övrigt

 

Är det några generella ändringar i tider, domare eller dylikt?
Nej, om vi inte informerar om annat gäller allt som förut!

Jag vill sätta upp affischers / ha banners, var hittar jag det?
Vi håller på att ta fram nytt material anpassa till den nya destinationen och lägger ut så snart det är klart!

 
 
0703237344. Birgitta Karlsson birgitta.karlsson@sydkatten.nu   Lina Hansson sekreterare@sydkatten.nu   0708888680. Miia Gråsten miia.grasten@sydkatten.nu
Frågor anmälan / utställningssekreterare   Frågor montrar / sponsring   Frågor övrigt / information
Denna hemsida är skapad i anySite