Anmäla till utställning

Exotic
Siames
Cornish rex
Huskatt
Exotic
Bengal
Brittisk korthår

Så här gör du som Sydkattenmedlem för att anmäla dig till utställning:

 

Medlemsskap

Du måste vara medlem för att kunna anmäla din katt till utställning. Betala medlemsavgiften i god tid före du ska anmäla dig.Om det flera registrerade ägare till katten måste samtliga ägare vara med i kattklubben. Det räcker om en person är huvudmedlem, övriga ägare (inom hushållet) kan vara familjemedlemmar.

Hitta utställning

På SVERAKs hemsida finns en aktuell utställningslista över alla utställningar i Sverige. Det finns ett 50-tal kattklubbar som arrangerar utställningar i Sverige. Utställningar i övriga Europa hittar du på FIFes hemsida.

Utställningsinbjudan

På respektive arrangörs hemsida hittar du utställningsinbjudan. Där finns all information om den aktuella utställningen. Tänk på att anmälningstiden oftast startar flera månader innan utställningen så man får vara ute i god tid.

Anmälningsblanketter

När du bestämt dig för vilken utställning du vill anmäla din katt till går du in på Mina katter på SVERAKs hemsida och anmäler online genom att logga in med din registrerade mailadress samt medlemsnummer hos SVERAK, mer information om Mina katter samt on-line anmälan finns HÄR. Om det är en utländsk klubb som ej har on-line anmälan skriver du ut en anmälningsblankett. Fyll i blanketten och var noga med att alla uppgifterna är korrekt ifyllda. Längst ner på denna sida finns exempel på hur du fyller i anmälningsblanketten. Behöver du hjälp med att fylla i din anmälan kontakta vår utställningssekreterare.

Utställningsavgift

Samtidigt betalar du utställningsavgiften till den arrangerande klubben (framgår på utställningsinbjudan). Tänk på att din anmälningsavgift ska vara den arrangerande klubben tillhanda inom anmälningstiden (ej före angivet datum)! Om du har tillgång till internetbank är det lätt att själv välja betaldatum.

Skicka in din anmälan

Skicka din anmälningsblankett till Sydkattens utställningssekreterare i god tid före anmälningstiden startar. Utställningssekreteraren signerar ditt medlemsskap hos oss och bevakar din ansökan och vidarebefodrar den till arrangernade klubben på rätt dag (under förutsättning att du har skickat den i tid). UNDANTAG: När det gäller anmälningar till Sydkattens egen utställning gäller anmälningstiden ALLA (även våra egna medlemmar) vilket innebär att du då ska skicka din anmälan till vår utställningssekreterare inom anmälningstiden (ej före).

Utställningsbekräftelse

Om du har fått plats på utställningen får du senast två veckor före utställningen en utställningsbekräftelse hemskickad. Kontrollera noga så att alla uppgifter stämmer. OM någon uppgift är fel - kontakta omgående den arrangerande klubbens utställningssekreterare för rättning.

Ibland händer det att utställningar blir fullbokade och att inte alla anmälda kommer med. Den arrangerande klubben väljer själv på vilka kriterier man sorterar ut de som inte får plats. De som inte har kommit med kontaktas av den arrangerande klubben via e-post eller telefon.

  • Så här fyller du i din utställningsanmälan:
ifyllnadshjalp1 (121 kb)
Denna hemsida är skapad i anySite