Om Sydkatten

Historik

Bli medlem

Nyhetsbrev

Samarbetspartners

Stadgar

Senast uppdaterad:

12:e januari 2009

Historik

Norsk skogkatt
I september 1962 arrangerade ett gäng "sydkattare" en propagandautställning tillsammans med Linköpings Kattklubb på Siriusorden i Malmö. Succén var ett faktum - hela 3000 besökande kom till utställningen. Efter denna utställning var tiden inne för bildandet av en kattklubb i Skåne. Den 5 december 1962 samlades ett gäng kattintresserade personer i Åkarp för att bilda en förening vars namn blev Föreningen Sydkatten. Arvid Korsbacken, känd annonsman i Malmö och medlem i interimsstyrelsen, tog fram Sydkattens välkända logotyp. Som modell användes en känd siames vid namn Mecki.

Den 17 jan -63 bjöd man in pressen till det första föreningsmötet som hölls i Malmö. Anslutningen var mycket god, klubben fick många nya medlemmar och därmed kom Föreningen Sydkatten på gång på riktigt.

Den första internationella kattutställningen arrangerades redan samma år den 31 aug - 1 sept på Kronprinsens Tennishall i Malmö. Därefter har Föreningen Sydkatten årligen arrangerat minst en internationell kattutställning. 
Denna hemsida är skapad i anySite