Information om utställningen

Här har vi samlat all information om vår utställning A-Ö. Du som ska ställa ut din katt på vår utställning, läs igenom vad som gäller här.

Assistenter

Assistenten Annie
Vid varje domare finns en domarassistent. Detta är en så kallad bära-själv-utställning så utställaren bär själva fram sina katter till domarborden och visar upp sin katt. Om du av någon anledning inte själv kan visa upp din katt kan du be assistenten om hjälp.

Barn

Det går naturligtvis bra att ha med sina barn på utställningen. Tänk bara på att det är du som förälder som ansvarar för ditt barn, att det inte kommer till skada eller stör andra utställare eller katter. Många katter blir rädda av för mycket stim och skrik.

För barn sitter Lina och målar fina ansiktsmålningar , vid lotteriet! 

Burskynkestävling

Både lördag och söndag deltager alla incheckade utställare automatiskt i burskynkestävlingen. En jury utser bästa burskynke både lördag och söndag. Priserna delas ut i slutet på dagen.

Dispens att lämna utställningen

Som utställare är du skyldig att vara kvar med din katt under hela dagen tills utställningen stänger. Brott mot denna regel kan leda till avstängning från SVERAKs utställningar.

Om din katt blir sjuk får du naturligtvis dispens efter att utställningsveterinären har tittat på din katt. Dispens lämnas endast av utställningskommissarien.

 

Fotograf

Foto: Kicki Thenberg / Onsala Foto var fotograf på vår utställning 2012.

Tuss & Tass finns på plats hos oss och erbjuder fotografering av din katt! Vi bjuder även alla BIS-katter på gratis fotografering. 

Funktionshinder

Det går bra att komma in i lokalen med rullstol. Handikapptoalett finns.

Mer info om parkering >>

Information

Har du frågor om utställningen eller Sydkatten så kom till vår informationsmonter strax innanför entrén.

  • Information
  • Försäljning utställningskatalog
  • Försäljning av vykort och badges
  • Tidningen SydkattAktuellt
  • Hittegods
  • Allmän rådgivning
  • Bli medlem i Sydkatten under utställningen till specialpris och få en present!

Incheckning

Alla katter som ska ställas ut ska checkas in på morgonen, både lördag och söndag! 

Incheckningen är öppen kl 07.00-8.30 lördag och söndag.

Katter som inte checkats in innan klockan 8.30 antecknas som "Absent" och får ej delta på utställningen

Katalog

En utställningskatalog per utställare ingår i utställningsavgiften och delas ut vid incheckningen. Observera att katalogen måste vara uthämtad innan utställningen öppnar kl 9. Därefter kan den köpas i informationen. Vi har ingen möjlighet att ersätta borttappade eller ej i tid uthämtade kataloger.

Kokarder

Kokarder (rosetter) delas ut till katter som tar titlar. Kokarder för certifikat, Ex1 och HP finns till försäljning.

Lotteri

Vårt stora, populära lotteri med fina vinster finns åter att finna på utställningen båda dagarna! Lotteriet öppnar kl 9.30 båda dagarna och har öppet så länge det finns lotter kvar.

Kontakta Sabina Engler för hjälp/sponsring till lotteriet! ispinglan@telia.com

 

Mat & dryck

Kafeteria med mat och fika tillhandahålls av Slagthusets restaurang och finns i utställningshallen. 

Observera att det inte är tillåtet att förtära medhavd mat och dryck vid kafeterians bord! 

 

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser i närheten av utställningshallen. Se mer info HÄR.

Pokaler

Pokaler delas ut till alla katter som blir Best in Show (BIS). Katter som blir nominerade (NOM) och Bäst i Variant (BIV) får mindre pokal/plakett.

Har din katt chans att ta Supreme-titel på vår utställning? Anmäl det i förväg via mail till helena.rydelius@sydkatten.nu 

Fina priser från våra sponsorer delas ut till alla BIS-katter. 

Priser

Fina priser från våra sponsorer delas ut till alla katter som blir Best in Show på utställningen.

Shopping

Ett flertal företag kommer att sälja och demonstrera sina produkter och varor på utställningen; foder, sand, försäkringar, presentartiklar, kattillbehör med mera. Passa på att shoppa sådant som du inte kan få tag i vanliga djurbutiker!

Utställarmärke / stämpel

Detta är en stor utställning med många besökare som betalar inträde. För att utställarna ska kunna gå ut och in i lokalen utan att betala entréavgift måste personalen i entrén kunna identifiera utställarna.

VIKTIGT:

Sydkatten använder inte de vanliga utställarmärkena utan alla utställare får en stämpel på morgonen i entrén. Som utställare räknas kattens ägare och ev. medhjälpare som kommer tillsammans med katten på morgonen innan incheckningen stänger.

Extra familjemedlemmar och/eller vänner som besöker er på utställningen under dagen räknas som besökare och får betala entréavgift. 

Toaletter

Toaletter finns i utställningshallen, även handikapptoaletter.

Veterinärbesiktning

I år tillämpar vi stickprovsinchekning. Detta innebär att endast utvalda katter vinkas in för veterinärkontroll men alla ska vara beredda på att kunna visa upp sin katt för veterinären. Veterinärbesiktningen sker direkt på mogonen precis innanför entrén. 

Veterinärbesiktningen är öppen lördag och söndag kl 7.00-8.30. 

Öppettider för besökare

Utställningen är öppen för besökare lördag och söndag kl 10-16. Det går bra för besökare att stanna kvar tills finalen är slut men vi släpper inte in nya besökare efter kl 16.

Öppettider för utställare

Utställningen stänger senast kl 19 för utställare (eller då panelen avslutas tidigare, detta meddelas då i högtalarna). Inga utställda katter får lämna utställningen tidigare utan dispens från ansvarig utställningsveterinär och/eller utställningskommissarie. Utställare som lämnar utställningen innan sluttiden utan dispens ska anmälas till SVERAK och riskerar att stängas av från SVERAKs utställningar.

Denna hemsida är skapad i anySite